Cultuur
Prijsuitreiking

Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs aan Anne Frank Stichting

Prins Bernhard Cultuurfonds

 

Bedenk een creatief concept voor de uitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs, waarbij zowel het Cultuurfonds als de winnaar op impactvolle manier op een podium wordt geplaatst.

Het is voor XSAGA inmiddels een waardevolle traditie om deze gebeurtenis al sinds 2011 zowel creatief als productioneel vorm te geven. Dit jaar was de eer aan directeur Ronald Leopold, die namens de Anne Frank Stichting de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs uitgereikt kreeg door Koningin Máxima.

Het programma vond plaats in het imponerende STRAAT Museum, waar 400 genodigden verrast werden met optredens van Lakshmi, Klezmagic, trendvoorspeller Lidewij Edelkoort, dansgroep Oxygen en woordkunstenaar Luan Buleshkaj. Het thema hierbij was ‘de kracht van het woord’, bijzonder belicht door een speciaal opgenomen video van het indrukwekkende gedicht ‘Vrijzwemjaren’ van Lucas Rijneveld, geschreven in het kader van het 75-jarige bestaan van het dagboek.

“We hebben de prijsuitreiking van het Cultuurfonds weer in een andere vorm weten te gieten, zonder de vaste gasten van ons te vervreemden, en dat was heel fijn om te zien en merken!” 

Erica Bronkhorst - Senior communicatieadviseur corporate communicatie