Business Event

Goodbye Pieter Elbers

KLM

 

Hoe maak je een persoonlijk en intiem programma terwijl je aan de andere kant zoveel mogelijk KLM-collega’s wil betrekken bij het afscheid van hun gewaardeerde CEO?

Onder de titel ‘Goodbye Pieter Elbers’ stond het programma geheel in het teken van de man die 30 jaar geleden als supervisor vliegtuigbelading bij de blauwe familie is gestart en na 8 jaar als president-directeur uitvloog. Als locatie voor het feestelijk samenzijn kozen wij voor Hangaar 10 op Schiphol Oost, een plek midden in het hart van de dagelijkse operatie.

In de weken voorafgaand aan het officiële afscheid verschenen er op verschillende werkplekken binnen KLM zogenaamde wensbomen waarin collega’s een persoonlijke boodschap voor hun president-directeur konden achterlaten.

Wij maakten hiervan een emotionele film waarin alle persoonlijke boodschappen hun plek kregen. De film werd vertoond tijdens het afscheid zodat ook de dagelijkse operatie zijn doorgang kon vinden.  Pieter Elbers werd tijdens het programma toegesproken en gezongen. Onder andere door het Bluebirds-koor (het zangkoor van KLM) bijgestaan door het ZO! Gospel Choir. Nienke Fitters, zangers en KLM-stewardess zong haar president-directeur toe en Karsu sloot het programma af met het nummer: One day I’ll fly away.

Tot slot werd Pieter Elbers door Mark Harbers, Minister van Infrastructuur en Waterstaat, benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. Waarna Elbers het spreekwoordelijke stokje overgaf aan opvolger Marjan Rintel.

XSAGA was in samenwerking met KLM verantwoordelijk voor de gehele productie.

Afscheid Pieter Elbers
Afscheid Pieter Elbers
Afscheid Pieter Elbers
Afscheid Pieter Elbers
Afscheid Pieter Elbers
Afscheid Pieter Elbers
“We zochten in het programma naar de juiste balans tussen inhoud en emotie. Met deze middag hebben we een intiem afscheid kunnen creëren voor een president-directeur waar vele KLM’ers zich mee verbonden voelden”

Sanne Boerema - project manager KLM