Welkom bij XSAGA Martijn de Jong

“Je bent als maker in de live communicatie altijd onderdeel van het moment en de beleving van de klant. Dit geeft mij enorm veel positieve energie voor de werkdag.”  

Martijn de Jong is sinds dit voorjaar werkzaam als Senior Project Manager bij XSAGA. Martijn neemt een grote dosis ervaring mee naar de Houthavens in Amsterdam, waar het kantoor van XSAGA is gevestigd. 

Mijn oorsprong ligt in de non-profit evenementen sector waar ik mijn carrière ben begonnen. Ik heb festivals georganiseerd en diverse activiteiten voor goede doelen, overheden en culturele organisaties. Na een paar jaar rolde ik de mediawereld in en ben ik uiteindelijk tv-programma’s gaan produceren. In 2021 heb ik mijn tijd daar afgesloten met een productie voor het Eurovisie Songfestival.”

Martijn liet zijn oog vallen op XSAGA, waar hij zijn ervaring kan combineren met zijn passie voor live. “Mijn bedrevenheid met video komt goed van pas bij XSAGA. We produceren vaak events met (live) tv en we maken regelmatig mooie (korte) films. Ik deel alles wat ik heb geleerd graag met mijn collega’s en de jonge garde van ons bedrijf.” 

Nu Martijn werkzaam is bij ‘The experience company’ is hij zich des te meer bewust van de ultieme experience. “The ultimate experience is the experience of life. Als mens onthouden we de meest impactvolle gebeurtenissen het beste. Om iemand, een organisatie of de wereld, beter te begrijpen is kennis en nieuwsgierigheid nodig. Ik probeer daarbij ook altijd te zoeken naar een achterliggende emotie en beweegreden. Dit helpt mij zowel op persoonlijk als professioneel vlak en heeft me gevormd als mens.” 

Martijn lijkt hiermee helemaal op zijn plek bij XSAGA. “Ik kijk er enorm naar uit om de komende tijd op fantastische locaties impactvolle events, openingen, lanceringen en congressen neer te zetten; groot of klein. Allemaal met een positieve invloed door een bredere kijk op de wereld.”