Culture
Public event

DE OPENING van het culturele seizoen

Stichting Uitmarkt

 

Organiseer een evenement bij gelegenheid van DE OPENING van het culturele seizoen. Het meerdaagse evenement dient een inspirerend doorkijkje te geven naar de plannen van volgend jaar wanneer DE OPENING een landelijk evenement gaat worden. Het event viert de enorme diversiteit van het kunst en cultuuraanbod, presenteert nieuw talent op een nationaal podium, moet mensen op een verrassende manier inspireren en stimuleren om kaartjes te kopen voor het nieuwe seizoen.

Traditiegetrouw viert Nederland de nationale opening van het culturele seizoen in het laatste weekend van augustus. Dit jaar niet met een groot feest op het Museumplein, maar vanuit Koninklijk Theater Carré.

Zo kon de bezoeker intekenen voor een Sneak Peak Tour, dwars door het oude circustheater waarbij men op een 5-tal onverwachte plekken kleine voorproefjes op het nieuwe seizoen kon genieten. De inhoud daarvan werd van tevoren niet bekend gemaakt waardoor de verrassing en nieuwe kennismaking was gegarandeerd.

Daarnaast werd het grote podium van het theater beschikbaar gesteld voor een tweetal televisieprogramma’s welke live op NTR en AVROTROS werden uitgezonden. Zo presenteerde Eric Corton een spetterend programma met optredens van onder andere de 16 jarige Joshua Markiet, Benjamin Clementine, Claudia de Breij, Naaz, The New Cool Collective en het Groot Omroep Koor.

Op zondag stonden de bezoekers al vroeg in de rij voor de gratis toegankelijke repetities van de Musical Awards: The Kick-Off waarbij bekende en onbekende musical titels elkaar in hoog tempo opvolgden. Frits Sissing en Marlijn Weerdenburg presenteerden de kijker het beste uit Les Misérables, Pretty Woman, De Hospita, Grease en Disney’s AIDA.

DE OPENING van het culturele seizoen

NTR

AVROTROS / MediaLane

AVROTROS /MediaLane

‘XSAGA Festivals levert met enorm enthousiasme hoge kwaliteit werk’, aldus Geerte Udo van Stichting Uitmarkt. ‘Ze zijn een enorm goede en betrouwbare producent. We krijgen ook van de omroepen te horen dat het erg prettig werken is met het bureau door haar ervaring in het registreren van de televisie uitzendingen’.