Bekroond met award
Cultuur
Film/Video
Pr stunt
Publieksevenement
XSAGA Video

De 10.000.000ste bezoeker

Rijksmuseum

 

 

Bedenk een manier om wereldwijd aandacht te genereren rondom de 10 miljoenste bezoeker van het Rijksmuseum. Vier het succes met medewerkers én bezoekers, vergroot de zichtbaarheid en genereer sympathie voor het museum dat blijft verrassen.

Houd jij deze nacht de wacht? XSAGA bedacht een ervaring voor 1 persoon waar miljoenen mensen over na konden praten.

Nietsvermoedend stapte de toen nog onbekende docent Stefan Kasper met zijn leerlingen het museum binnen, toen hem op grootse wijze te kennen werd gegeven dat hij zich de 10 miljoenste bezoeker van het Rijksmuseum mocht noemen. Als bijzonder cadeau mocht hij in zijn eentje een nacht doorbrengen voor De Nachtwacht.

10 miljoenste bezoeker Rijksmuseum
10 miljoenste bezoeker Rijksmuseum

Dit persoonlijke avontuur werd op video vastgelegd en werd binnen 3 dagen door 31 miljoen mensen bekeken. Deze case won alle denkbare communicatieprijzen en onderstreepte daarmee de communicatie claim dat het Rijksmuseum ons te allen tijde weet te verrassen.

“Het resultaat: 41 artikelen in de landelijke pers, een optreden in RTL Late Night, 36 artikelen in de internationale media o.a. de New York Times, The Huffington Post, de The Observer en Le Parisien”

- Marketingfacts