Boeken
Cultuur
Lancering

Dichtbundel ‘Mateloos verlangen’

XSAGA

 

Het onderwerp diversiteit, inclusief en gelijkheid is vandaag de dag in het publieke domein, maar ook binnen organisaties, een hot topic. Het gaat niet alleen over gender en seksualiteit maar ook over cultuur. Hoe maak je dit urgente onderwerp op een breed vlak zichtbaar en bespreekbaar?

Play
Pause

Door liefde en identiteit in al haar kleurige facetten te omarmen en te vieren. Dit resulteerde in de productie, uitgave en feestelijke lancering van het boek Mateloos verlangen, meer dan 100 verschillende gedichten over diversiteit. Speciaal geschreven voor deze uitgave door ervaren en onervaren, bekende en onbekende schrijvers die een speciale band tot het onderwerp hebben. Allemaal vieren ze de liefde, omarmen ze elkaar op zoek naar erkenning, vrijheid en verbinding in onze hedendaagse samenleving.

Met de uitgave van deze betekenisvolle bundel (Uitgeverij Podium 2023) vieren wij de veelkleurigheid van de liefde. Want woorden doen ertoe en de verbeelding verbindt. Met meer dan 100 veelkleurige gedichten worden evenveel duurzame pogingen gepresenteerd om begrippen als de persoonlijke zoektocht naar liefde, diversiteit en inclusie in letters, woorden en zinnen te vangen.

Met medewerking van o.a. Dolly Bellefleur, Abdelkader Benali, Gershwin Bonevacia, Babeth Fonchie Fotchind, Johan Fretz, Jurre Geluk, Eva Gerlach, Valentijn Hoogenkamp, Falun Ellie Koos, Anne Vegter en Rik van de Westelaken. Mateloos verlangen is te koop bij de betere boekwinkel en o.a. te bestellen via bol.com . Het artwork van deze bijzondere uitgave werd verzorgd door Eveline Schram.

Op 5 juni, in het begin van de Pride maand, vond in het OBA Theater te Amsterdam de officiële lancering van deze bijzondere bundel plaats. Ruim 150 gasten, direct en indirect geïnteresseerden, waaronder schrijvers, dichters en leden van de pers woonden de middag bij, waarbij het veelzijdige en ruime palet aan bijdrages live ten gehore werd gebracht door verschillende schrijvers. Ambassadeur van het project en host van deze middag was Splinter Chabot, die tevens het voorwoord voor de bundel schreef ‘Voor wie nog zoekt. Voor wie wel al heeft gevonden maar voor wie nog een maatje nodig heeft. Kortom, voor iedereen die de liefde wil vieren en mateloos wil verlangen.'

 

Dolly Bellefleur en Splinter Chabot bij de boekpresentatie van Mateloos verlangen
Dichtbundel Mateloos verlangen
Rik van de Westelaken
Boekpresentatie Mateloos verlangen
Nicolaas Veul Mateloos verlangen
Boekpresentatie Mateloos verlangen
Geoffrey van der Ven Mateloos verlangen
Mateloos verlangen
Valentijn Hoogenkamp