Live event
Publieksevenement

LoveLife Run Amsterdam

Stichting Fight cancer

 

Produceer de allereerste editie van de LoveLife Run in Amsterdam.

De LoveLife Run is een uniek evenement van Stichting Fight cancer, waarbij (ex)kankerpatiënten samen met hun behandelaars (verpleegkundigen, artsen), familie en vrienden 5 kilometer hardlopen om geld op te halen voor baanbrekend kankeronderzoek. Het voornaamste doel van de run is om deze (ex)kankerpatiënten gedurende het gehele traject te ondersteunen bij het herwinnen van vertrouwen in hun lichaam na en tijdens de uitdagende periode van ziekte en behandeling. Daarom werd hen een 12-weeks trainingsprogramma aangeboden, zodat ze zich onder begeleiding van 3 trainers vanuit het Cancer Care Center en FTSA (trainers met een oncologische achtergrond) optimaal konden voorbereiden.

Om deze nieuwe run hiernaast ook facilitair mogelijk te maken is een samenwerking gezocht met de befaamde Yet Zuidas Run. Zij besloten een startvak ter beschikking te stellen, waardoor er niet alleen inhoudelijk maar ook productioneel een verbinding gelegd kon worden.

Dit alles resulteerde in een zeer indrukwekkende eerste editie, met meer dan 170 deelnemers waaronder 35 (ex)kankerpatiënten. Zij hebben samen €81.450 opgehaald, maar het was vooral de symbolische kracht van hun deelname en doorzettingsvermogen dat grote indruk maakte.

Bekijk hier de aftermovie

“We zijn ontzettend blij dat we samen met XSAGA het mooie LoveLife Run concept naar Amsterdam hebben gebracht. Het was absoluut niet zo’n grandioos succes geweest zonder de tomeloze en flexibele inzet van deze toppers, waarvoor wij heel dankbaar zijn!”

Vera de Coo, Stichting Fight cancer