ADCN Award Ceremony met Pierre Audi

ADCN

Bedenk en produceer een programma waarin de bezoekers in de zaal zich bewust worden waar ze zijn, in welke traditie ze mogen verkeren en geïnspireerd worden door de mensen die daar op het allerhoogste internationale niveau werken. Deel hun inspirerende visie op het winnen van prijzen en het nut en noodzaak van design.

Wij maakten een film met cameraman Rob Hodselmans waarin Patrick Roubroeks in gesprek ging met het icoon van de Nationale Opera en Ballet Pierre Audi die het operagezelschap aan de absolute internationale top wist te brengen.

De aanwezigen in de zaal waren doodstil terwijl de meester sprak en meenam in zijn wereld waarin al het werk uiteindelijk een optelsom is van individuele kwaliteiten die samen iets groots realiseren. Hij feliciteerde de winnaars, wenste hun een avond vol plezier maar wees ze op hun verantwoordelijkheid om daags na de euforie weer aan de slag te gaan met hun werk dat altijd een ‘gesamtkunstwerk is’ van vele ambachten en gaf ze met de uitspraak ‘design should be a framework for meaning’ een inspirerende wijsheid mee die nog lang na resoneerde bij alle aanwezigen.

De film werd daarna gedeeld en kreeg enorm veel positieve respons en doet inmiddels dienst als opleidingsmateriaal bij scholen die creativiteit centraal stellen.