Jubileum
Publieksevenement

50 jaar Van Gogh Museum

Van Gogh Museum

 

Hoe traktreer en inspireer je zowel medewerkers als bezoekers van een Museum dat 50 jaar bestaat terwijl je tegelijkertijd verbinding met de rest van het land creëert?

Op 2 juni van dit jaar was het precies 50 jaar geleden dat het iconische gebouw van het Van Gogh Museum aan het Museumplein zijn deuren voor het publiek opende. Het jubileumjaar stond in het teken van ‘inspireren en trakteren’. Om dit mogelijk te maken gingen wij namens het museum op pad om van Maastricht tot Moddergat verschillende vrijwilligers blij te maken met één van de 50 speciale museum-editions: een bijna niet van echt te onderscheiden Van Gogh. Met de ‘gele’ karavaan trokken we door heel Nederland om de prijswinnaars te verrassen met deze bijzondere erkenning voor hun werk. Zo bezochten wij Ria van het harmoniecorps in Tuindorp, gingen op de koffie bij Akke van het Vogelopvangcentrum in Moddergat en bezochten we Janny in de kantine van de voetbalclub in Heelsum. Door deze sympathieke activatie in het land wordt in heel Nederland het jubileum mee gevierd en geïnspireerd door het werk van Vincent van Gogh.

Op de feestelijke dag zelf vond er in aanwezigheid van prinses Beatrix een inspirerend programma op het Museumplein plaats, waarbij deze 50 winnaars ook aanwezig waren. In de middag waren er schilderworkshops, diverse activiteiten om het werk van Van Gogh te vieren én werden er 35.000 zonnebloemen uitgereikt aan alle bezoekers van het Museumplein die de verjaardag van het Van Gogh Museum wilden meevieren. De dag werd spectaculair afgesloten met een imponerende drone show van Studio Drift en Drone Stories waarvan iedereen in de wijde omtrek van het plein kon meegenieten.

50 jaar jubileum Van Gogh museum
50 jaar jubileum Van Gogh museum
50 jaar jubileum Van Gogh museum
50 jaar jubileum Van Gogh museum
50 jaar jubileum Van Gogh museum
50 jaar jubileum Van Gogh Museum
Drone Stories & Studio Drift

We vierden ons 50-jarig jubileum in stijl door heel Nederland en op het Museumplein, dankzij XSAGA. Vijftig winnaars werden aangenaam verrast door het hele land. Het hoogtepunt op 2 juni op het Museumplein was een onvergetelijke dag voor het Van Gogh Museum en de hele stad Amsterdam

Emilie Gordenker - Director