Activatie
Bekroond met award
Festival
Publieksevenement

European Science in the City Festival

Leiden2022

 

Leiden2022 had de wens om tijdens het EuroScience Open Forum (ESOF) een publieksfestival te organiseren, om zoveel mogelijk nieuwsgierige mensen te betrekken bij wetenschap, kennis, kunst en kunde. XSAGA werd verzocht om hier in vorm en uitvoering invulling aan te geven.

Op het Pieterskerkplein, een belangrijke locatie tijdens ESOF in hartje Leiden, vond het wetenschapsfestival vier dagen lang plaats. Het resultaat was een zeer uiteenlopende programmering met mobiele wetenschapstrucks en diverse workshops, waarbij je onder andere een drone kon besturen met je brein en mee kon doen aan Freezing Physics (proeven met vloeibaar stikstof). Maar ook Naturalis, het Museum van Carcheologie (Olaf Mooij) en de Hortus bakfiets waren aanwezig. En zo kon iedereen, van jong tot oud, kennis maken met het plezier van wetenschap!

Leiden 2022
Leiden 2022
Leiden 2022
Leiden 2022
β€œIn korte tijd heeft het team van XSAGA een supertof festival neergezet waarin onze kernwaarden perfect tot uitdrukking kwamen: genereus, creatief en laagdrempelig. Naast het artistiek-inhoudelijke concept hebben ze ook de volledige productie verzorgd. Mijn persoonlijke hoogtepunt was de rondleiding over het festivalterrein met minister Robbert Dijkgraaf, maar dit festival was interessant voor iederéén met een nieuwsgierige geest!”

Meta Knol - directeur Leiden European City of Science 2022