Zakelijk evenement

NOVI Congress 2023

Ministerie van Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties

 

Hoe verbinden we alle betrokkenen bij de ruimtelijke inrichting van Nederland met elkaar én de Nationale Omgevingsvisie?

Om richting te geven aan de ruimte van Nederland hebben we elkaar nodig. Om die reden kwamen meer dan 500 personen bijeen tijdens de NOVI-conferentie 2023. Hier stonden inspiratie, interactie en ontmoeting centraal tijdens een dynamisch en afwisselend programma.

Om tastbaar te maken waar iedereen zich voor inzet werd de NOVI-conferentie geopend door de burgemeester van Madurodam: Mees (17). Als jeugdige bestuurder staat hij symbool voor toekomstige generaties en hij stelde vooral veel vragen: Waar kan ik straks wonen? Kunnen uw kinderen nog boer worden? Welke ruimte is nodig voor een duurzame economie?

Met de boodschap van Mees in het achterhoofd passeerden vervolgens de grootste uitdagingen die de ruimtelijke inrichting van ons land raken: schoon water, gezonde bodem, duurzame landbouw, natuurbehoud en woningbouw kwamen allemaal voorbij. Thema’s waar we nu beslissingen nemen met impact over 20, 50 of zelfs 100 jaar, behandeld door minister Hugo de Jonge en tientallen andere experts tijdens twee plenaire delen en 20 workshops.

NOVI-conferentie 2023
NOVI-conferentie 2023
NOVI-conferentie 2023
NOVI-conferentie 2023
NOVI-conferentie 2023
NOVI-conferentie 2023

XSAGA heeft het allemaal! Een hoogwaardige organisatie die, met serieuze denkkracht en creativiteit, een krachtig programma heeft ontwikkeld dat emoties opwekt.

Anita Nirandjan - Project Manager NOVI Congress 2023