Cultuur
Hybride
Opening
Publieksevenement

Opening Night 2022

Concertgebouworkest

 

 

Na de succesvolle editie vorig jaar op de Dam wilde het Concertgebouworkest ook dit nieuwe seizoen op een bijzondere locatie in Amsterdam openen. Dit jaar streek het orkest neer in het Westerpark...

Sinds 2021 opent het Concertgebouworkest haar muzikale seizoen niet meer achter de gesloten deuren van het Concertgebouw, maar geeft het een openbaar openluchtconcert. Met als belangrijkste doel om toegankelijker te zijn voor een groter publiek.

Op de Dam in 2021 moest hierbij nog rekening gehouden worden met coronabeperkingen, in 2022 konden de poorten volledig open. In 2022 is gekozen voor het Westerpark als unieke locatie voor dit grootse muziekspektakel. Met picknickbanken en de mogelijkheid om zelf stoelen of een kleedje mee te brengen werd het parkgevoel benadrukt, welke stijl ook in de vormgeving terug was te zien. Ondanks enkele flinke regenbuien genoot een divers en verrassend groot publiek gratis van een uiteenlopend muziekprogramma, welke ook via de televisie (NPO 2, AVROTROS) en radio (NPO Radio 4) voor iedereen live te volgen was. Een magische avond die zowel voor orkest als publiek nog lang na zal klinken.

Opening Concertgebouworkest Westerpark 2022
Opening Concertgebouworkest Westerpark 2022
Opening Concertgebouworkest Westerpark 2022
" XSAGA denkt goed mee hoe wij als Concertgebouworkest onze wens kunnen realiseren om via de gratis toegankelijke Opening Night een nieuw en zo breed mogelijk publiek te bereiken."

- Dominik Winterling​ - Managing Director Concertgebouworkest