Bedrijfsfeest
Jubileum
Live event

100 jaar AVROTROS

AVROTROS

 

Hoe vier je op een spectaculaire manier het 100-jarige jublileum van de oudste omroep van Nederland. Hoe eer je het verleden en de mensen die daaraan een belangrijke bijdrage hebben geleverd en hoe vier je de gezamenlijke toekomst van dit publieke mediabedrijf?

De AVROTROS bestaat 100 jaar en dat hebben we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Een eeuw geleden is AVRO ontstaan, toen de omroep zijn eerste radio-uitzending had op 21 juli 1923. Dat was de start van de omroep, die we nu allemaal kennen als AVROTROS, ‘de omroep van ons’.

XSAGA produceerde twee feestavonden waarbij alle stakeholders en collega’s werden uitgenodigd om dit jubileum met elkaar te vieren. We startten de avond met een film van XSAGA Video, terugkijkend op 100 jaar televisie en radiogeschiedenis. Het DNA van de culturele fusie-omroep werd daarmee met veel impact op het podium geplaatst. Het verbindende samenzijn werd gedrapeerd rondom twee grootse showblokken waarbij er voor artiesten als Maria Fiselier, Brace, Ruben Hein, Marlijn Weerdenburg, Wolter Kroes en Numidia een belangrijke rol was weggelegd.

Na afloop was vooral het organische samenspel van video, licht, geluid, muziek en dans waarover de bezoekers niet uitgesproken raakten, net als over de onthulling van het ‘centrepiece’ van de avond dat meerdere malen op een spectaculaire manier transformeerde gedurende deze historische feestavond.

AVROTROS 100 jaar
100 jaar AVROTROS
100 jaar AVROTROS
100 jaar AVROTROS
100 jaar AVROTROS

"Het mooie was dat het ons 100 jaar AVROTROS feest was maar dat iedereen die er was - dus ook alle partners - het gevoel hadden iets moois te hebben bijgedragen aan die 100 succesvolle jaren. Dat is voor mij de kracht van XSAGA. Een event organiseren maar zorgen dat je gasten er echt onderdeel van worden."

Bart Barnas - Media directeur AVROTROS